Wat is de impact van de bibliotheek?

november 2021

Sinds januari 2021 is MAD impact in opdracht van BiSC betrokken bij onderzoek naar de impact van bibliotheken in de provincie Utrecht.

MAD impact ondersteunt bibliotheekmedewerkers van bibliotheek Het Groene Hart, bibliotheek Utrecht en bibliotheek De tweede verdieping in hun onderzoek naar de effectiviteit van het eigen werk.

In Montfoort is daar ook al een eerste evaluatierapportage voor het college uit voortgekomen. Deze rapportage leverde een welkome bijdrage aan de continuering van de aanwezigheid van de bieb in deze gemeente. In Utrecht heeft het opstellen van een aantal Theories of Change geleid tot een scherpere strategische positionering van verschillende afdelingen binnen de bieb. En in Nieuwegein is de samenwerking tussen teams verbeterd sinds ze met elkaar kritisch zijn gaan kijken naar hun eigen werkzaamheden en de beoogde maatschappelijke impact.

Na de zomer starten in Nieuwegein de daadwerkelijke impactonderzoeken en haakt ook de bieb ZOUT aan. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

KENNISDAG CUBISS EN BISC

Dinsdag 2 november leidde MAD impact de kennisdag van Cubiss en BiSC in de Verkadefabriek in Den Bosch. Na de opening van Peter van Eijk (directeur BiSC) braken we het ijs met het uitleven van onze innerlijke hooligan…. Lees meer

Evaluatie Groen aan de Buurt

In opdracht van de Provincie Utrecht is MAD impact recent gestart met de evaluatie van het project Groen aan de Buurt. In dit project worden