Vanuit Autisme Bekeken is een organisatie die zich richt op het ondersteunen van mensen met autisme om volwaardig mee te kunnen doen in onze samenleving.
Er zijn 190 duizend mensen met de diagnose autisme in Nederland een deel van hen raakt in het leven in een neerwaartse spiraal: van een gewone school naar speciaal onderwijs naar thuiszitten. Of van een baan naar een burn-out naar een uitkering. VAB gelooft dat deze neerwaartse spiraal te keren is als de begeleiding van mensen met autisme beter wordt. Daarom is VAB een pilot gestart waarin 100 deelnemers voor drie jaar een levensloopbegeleider krijgen.
De pilot levensloopbegeleiding is onderdeel van het programma Volwaardig leven van het ministerie van VWS. MAD impact verzorgde het prachtige en aangrijpende impactonderzoek naar deze pilot. Alle deelnemers, hun naasten en de levensloopbegeleiders werden op verschillende momenten bevraagd middels enquêtes en een aantal van hen werdt intensief gevolgd. MAD impact heeft januari 2021 het tussenrapport voor dit onderzoeksproject opgeleverd en september 2022 verscheen de eindpublicatie.